با برترین ربات های انسان نمای سال 2020 آشنا شوید، سورنای ایرانی در رتبه چهارم جهان

به گزارش مجله سرگرمی، انجمن مهندسان مکانیک آمریکا (ASME) در ماه مارس فهرستی از ده ربات برتر انسان نمای دنیا را منتشر کرد که ربات ایرانی سورنا در این فهرست در رتبه چهارم بود.

با برترین ربات های انسان نمای سال 2020 آشنا شوید، سورنای ایرانی در رتبه چهارم جهان

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از سایت انجمن مهندسان آمریکا این روزها ربات ها در اشکال و ابعاد مختلفی فراوری می شوند، اما جذاب ترین ، دوست داشتنی ترین و قابل قبول ترین آنها ربات هایی هستند که شبیه ما انسان ها هستند.

ربات های انسان نما برای تحقیقات فضایی، یاری به انسان ها، آموزش، تفریح، جستجو، انجام عملیات نجات، استفاده در کارخانه ها، فعالیت های مرتبط با روابط عمومی و غیره قابل استفاده هستند.

شیوع ویروس کرونا و بی ثباتی مالی ناشی از آن باعث افزایش استفاده از ربات ها شده و آنالیز های موسسه مشاوره ای تحقیقات آماری بازار یا اس ام آر سی نشان می دهد ارزش جهانی بازار ربات های انسان نما تا سال 2026 به 13 میلیارد دلار می رسد. اگر چه رفتار این بازار هنوز نامشخص است، اما کاربرد ربات های انسان نما در حال افزایش است. نگرانی از تماس پزشکان با مبتلایان به کرونا موجب شده تا از ربات ها برای آنالیز شرایط این بیماران به خصوص در چین هم استفاده گردد. از ربات ها برای انجام برای وظایف پرستاران، پاکسازی بیمارستان ها و تحویل اقلام پزشکی نیز استفاده می گردد. ده ربات انسان نمای معرفی شده توسط انجمن مهندسان مکانیک آمریکا به توضیح زیر است:

1. ربات آواتار: این ربات با نام T-HR3 در سال 2017 توسط تویوتا عرضه شد که قادر تقلید از حرکات اپراتورهای انسانی است. T-HR3 برای حضور در بازی های المپیک به روز شده و قابلیت های کنترلی و امکان راه رفتن طبیعی آن تقویت شده است. این ربات به عنوان دستیار جراحی به شکل کنترل از راه دور قابل استفاده است.

2. ربات سفیر: چهره این ربات موسوم به سوفیا شباهت زیادی به انسان ها دارد. سوفیا در سال 2016 توسط شرکت هنگ کنگی هانسون رباتیکس فراوری شده و هوش مصنوعی آن در سال 2020 ارتقا یافته تا حتی بتواند به عنوان یک سفیر ایفای نقش کند و تعاملات انسان ها و ربات ها را ارتقا دهد. قابلیت آموزش توسط انسان ها، راه رفتن، حرف زدن، نقاشی کشیدن، آواز خواندن و ابراز احساسات از جمله قابلیت های این ربات است.

3. ربات تحویل اقلام: شرکت فورد در ماه ژانویه به اولین شرکتی مبدل شد که ربات دیجیت فراوری شده توسط Agility Robotics را در کارخانه خود مورد آزمایش قرار داد و این ربات انسان نمای بدون سر را که دارای اندامک های ریز و حسگرهای زیاد بود به امکانات انتقال و تحویل کالا مجهز کرد. بالا رفتن از پلکان ها، شناسایی موانع و عبور از محوطه های مختلف از جمله قابلیت های ربات مذکور است. قابلیت حفظ تعادل در حین حمل بسته های حدبیشتر 18 کیلوگرمی از جمله توانمندی های این ربات است. ربات دیجیت می توانند خودروهای خودران را نیز جابجا نمایند و بسته ها را به مشتریان برسانند.

4. ربات تحقیقاتی: به نوشته سایت انجمن مهندسان مکانیک آمریکا ، مهندسان مکانیک دانشگاه تهران از سال 2020 در کوشش برای فراوری ربات سورنا بوده اند. آخرین مدل این ربات یعنی سورنا 4 یک ربات انسان نما در ابعاد انسان بالغ توصیف شده که قادر به شناسایی افراد و اشیا، تشخیص صحبت های افراد و صحبت کردن و راه رفتن با سرعت 0.7 کیلومتر در ساعت است. این ربات 43 درجه آزادی دارد و دستان آن قادر به نگه داشتن اشیایی در احجام مختلف است. مهندسان از سورنا برای تحقیق در خصوص حرکت جانداران دو پا ، هوش مصنوعی و جذب دانشجویان برای فعالیت در حوزه مشاغل مختلف مهندسی استفاده می نمایند.

5. ربات های انسان نمای دیجیتال: این ربات های دیجیتال شبیه انسان ها بوده و مانند آنها عمل می نمایند، اما کاملا مصنوعی هستند. یکی از این ربات ها موسوم به نئون توسط سامسونگ فراوری شده و دارای هوش مصنوعی و قابلیت شخصی سازی ظاهر و شخصیت است. این ربات ها به جای پاسخ دادن به سوالات به سبک دستیارهای صوتی هوشمند الکسا و سیری برای ابراز احساسات، درس دریافت از تجارب و مکالمه واقعی به کار می فرایند. هر یک از این ربات ها برای انجام وظایف خاصی مانند یک دکتر مجازی یا مربی یوگا قابل شخصی سازی هستند.

6. ربات متصدی رستوران: ربات کیم وظیفه خدمت رسانی برای تحویل غذا و نوشیدنی ها را بر عهده دارد و توسط شرکت Macco Robotics در اسپانیا فراوری شده است. یک سر و دو بازو از جمله امکانات این ربات است که قابلیت بنزین زدن را نیز دارد. این ربات می تواند در هر ساعت 300 لیوان را پر از نوشیدنی کند. درجه آزادی این ربات 14 تا 20 درجه است و مجهز به حسگرهای هوشمند و هوش مصنوعی برای افزایش توانایی هاست.

7. ربات بازیگر: این ربات انگلیسی توسط شرکت Engineered Arts در سال 2004 فراوری شد و قادر به همکاری با بازیگران، مهندسان مکانیک و رایانه و طراحان انیمیشن است. ربات انسان نمای مذکور که به RoboThespian شهرت دارد، قادر به نمایش احساسات مختلف، احوال پرسی، آوازخوانی و ژست دریافت است. این ربات در آینده با افزوده شدن سیستم ها و نرم افزارهای مختلف قادر به نقش آفرینی بدون احتیاج به انسان هاست.

8. ربات فضانورد: چند کشور در حال فراوری ربات فضانورد هستند. به عنوان مثال، Vyommitra یک ربات انسان نمای مونث هندی است که در دسامبر سال 2020 به یک ماموریت فضایی رفت. این ربات قرار است آزمایش هایی را در خصوص شرایط جاذبه در فضا انجام دهد تا حضور در خارج از جو زمین برای انسان ها ساده تر گردد. روسیه هم ربات فضانوردی به نام فدور فراوری نموده که در سال 2019 به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرد تا در جریان یک راه پیمایی فضایی به انجام تعمیرات بپردازد و سپس به زمین بازگشت. ربات فضانورد Robonaut 2 ناسا نیز چندین سال در ایستگاه فضایی بین المللی حضور داشته است. ممکن است این ربات ها در آینده به ماه یا مریخ نیز اعزام شوند.

9. ربات آموزشی: ربات پپر شرکت سافت رباتیکس ژاپن قادر به ابراز احساسات محبت آمیز است و از آن می توان به عنوان یک متصدی پذیرش، در خرده فروشی ها و حتی به عنوان یک پرستار بچه استفاده کرد. این ربات به تازگی برای آموزش برنامه نویسی به دانش آموزان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. نرم افزار جدید نصب شده بر روی پپر به دانش آموزان امکان می دهد تا آن را برای حرکت، صحبت، علامتگذاری و نمایش پیغام های مختلف بر روی نمایشگرش به صورت آنی برنامه ریزی نمایند تا نسل جدیدی از مهندسان تربیت شوند.

10. ربات انسان نمای همکاری جمعی: بیشتر ربات های انسان نما توان همکاری جمعی را دارند. ربات Nextage ساخت کاوادا رباتیکس برای تحقیقات مشترک صنعتی در آلمان مورد استفاده قرار گرفته است. این ربات در محیط های صنعتی به خوبی با انسان ها نیز همکاری می نماید. ربات واکر شرکت UBtech Robotics نیز در خانه با انسان ها همکاری می نماید. این ربات برای خانه داری و کنترل لوازم خانگی هوشمند قابل استفاده است.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

pariha.com: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 17 آبان 1400 بروزرسانی: 17 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 144101

به "با برترین ربات های انسان نمای سال 2020 آشنا شوید، سورنای ایرانی در رتبه چهارم جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با برترین ربات های انسان نمای سال 2020 آشنا شوید، سورنای ایرانی در رتبه چهارم جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید