نقش تغییر اکوسیستم آبی و خاکی تالاب میانکاله در مرگ ومیر پرندگان مهاجر

به گزارش مجله سرگرمی، مدیرکل دامپزشکی استان گلستان با اشاره به مرگ ومیر پرندگان مهاجر آبزی در غرب تالاب میانکاله و در ادامه در شرق این تالاب، گفت: آنچه به طور قطع مشهود است مهم ترین عامل مستعدکننده این رخداد، تغییر شرایط اکوسیستم آبی و خاکی در تالاب میانکاله است.

نقش تغییر اکوسیستم آبی و خاکی تالاب میانکاله در مرگ ومیر پرندگان مهاجر

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا دکتر غلامرضا محرابی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بعد از مشاهده تلفات پرندگان مهاجر در سواحل بندرترکمن، کارشناسان دامپزشکی استان علاوه بر نظارت بر جمع آوری و دفن بهداشتی لاشه پرندگان، برای آنالیز علت بروز این رخداد اقدام به جمع آوری اطلاعات میدانی، معین تابلوی بالینی پرندگان مریض، معین تابلوی کالبدگشایی و تحلیل اپیدمیولوژیکی توصیفی رخداد بیماری و تلفات در سه محور مکان، زمان و نوع پرندگان درگیر کردند.

وی بیان نمود: نخستین فرضیه ای که دنبال شد، بیماری های نیوکاسل و آنفلوانزا پرندگان و همچنین مسمومیت ناشی از آفت کش ها و فلزات سنگین از قبیل کادمیوم، آرسنیک، سرب و جیوه بود و فرضیه های دیگر، بیماری های باکتریایی به ویژه وبای پرندگان و بعد از آن بیوتوکسین ها مانند بیوتوکسین جلبک، بیوتوکسین بوتولینوم به عنوان عامل بیماری بوتولیسم بود.

مدیرکل دامپزشکی استان گلستان بابیان اینکه اقدامات ما بر اساس این برنامه و فرضیه ها دنبال شد، اعلام نمود: از بیش از یک ماه قبل در غرب تالاب میانکاله نیز تلفات بالای پرندگان مهاجر را داریم که علت این مرگ ومیر، مسمومیت با سم بوتولینوم و بیماری بوتولیسم اعلام شد. تمامی اسناد و مدارک آزمایشگاهی آن نیز به وسیله سازمان حفاظت محیط زیست به مراجع ذیصلاح ابلاغ شد.

محرابی گفت: در سواحل بندرترکمن در شرق تالاب میانکاله نیز صدها نمونه برای معین شدن عامل این رخداد اخذ و به آزمایشگاه ملی مطالعات کاربردی و مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور ارسال شد که نتیجه آن در اواسط هفته آینده به مراجع ذیصلاح اعلام خواهد شد.

وی توضیح داد: آنچه به طور قطع مشهود است مهم ترین عامل مستعدکننده این رخداد، تغییر شرایط اکوسیستم آبی و خاکی در تالاب میانکاله است. طی سالیان گذشته مواد آلی خاکی وارد اکوسیستم آبی میانکاله شده که بستر لازم برای رشد و فعال شدن میکروارگانیسم های بی هوازی را فراهم نموده است.

تداوم تلفات تا خاتمه حضور پرندگان مهاجر

مدیرکل دامپزشکی استان گلستان با تأکید بر اینکه در آنالیز همه جانبه این رخداد، دقت را فدای سرعت نخواهیم کرد، گفت: بر اساس تحلیل های سازمان دامپزشکی، تلفات در این مناطق تا خاتمه حضور پرندگان مهاجر ادامه خواهد داشت. البته جمع آوری به موقع لاشه های پرندگان می تواند تا حدی در کاهش تلفات مؤثر باشد.

به گزارش ایسنا، از حدود دو هفته گذشته روزانه لاشه تعداد زیادی از پرندگان مهاجر آبزی در سواحل بندرترکمن جمع آوری می گردد. بعد از گذشت یک هفته، تلفات پرندگان به بندرگز نیز رسید و در مجموع تا به امروز حدود 10 هزار پرنده در آب های این دو شهرستان در شرق خلیج گرگان و تالاب میانکاله تلف شدند.

دور زمین

دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 8 مرداد 1400 بروزرسانی: 8 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 72776

به "نقش تغییر اکوسیستم آبی و خاکی تالاب میانکاله در مرگ ومیر پرندگان مهاجر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش تغییر اکوسیستم آبی و خاکی تالاب میانکاله در مرگ ومیر پرندگان مهاجر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید