جدیدترین آمار ابتلا و فوت ناشی از تب کریمه کنگو ، علائم و نشانه های بیماری

به گزارش مجله سرگرمی، رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، ضمن اشاره به ماهیت ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و ارائه راهکارهایی برای به حداقل رساندن موارد ابتلا، گفت: از ابتدای سال جاری 38 مبتلا و 5 فوت ناشی از تب کریمه کنگو در کشور گزارش شده است.

جدیدترین آمار ابتلا و فوت ناشی از تب کریمه کنگو ، علائم و نشانه های بیماری

به گزارش خبرنگاران، دکتر بهزاد امیری در مصاحبه با ایسنا با اشاره به اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از چند طریق به انسان منتقل می شود، گفت: هنگامی که کنه برای خونخواری از یک دام به بدنش می چسبد، ویروس به دام منتقل شده و اگر انسان در تماس با خون و ترشحات خونی دام قرار گیرد، شانس ابتلا به بیماری در او به وجود می آید. CCHF یا تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است و زمانی که کنه های هیالوما که 800 روز عمر می کنند، حیوان را مورد گزش قرار می دهند، ویروس به بدن دام منتقل می شود و دام طی مدت دو هفته ناقل ویروس خواهد بود؛ در حالی که ممکن است خود دام علامتی بروز ندهد. چنانچه طی این مدت، دام توسط انسان بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی و رعایت نکات بهداشتی ذبح شود و انسان در معرض خون و ترشحات دام آلوده قرار گیرد، احتمال انتقال بیماری به انسان وجود دارد. البته خود کنه آلوده هم می تواند انسان را مورد گزش قرار داده و او را آلوده کند.

وی درباره علائم بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: تعداد زیادی از افراد مبتلا به این بیماری علائمی از خود بروز نمی دهند، اما افرادی که دچار علائم می شوند در فاز اولیه دچار تب ناگهانی، لرز، سردرد، درد عضلانی، درد عضلات شکم و کمر، گیجی، حالت تهوع، استفراغ و پرخونی مخاط می شوند و اگر بیماری وارد فاز حاد خود شود، فرد دچار خونریزی زیر پوستی، کبودی بدن، خونریزی داخل ملتحمه چشم، خونریزی مخاط، خونریزی از مجاری بدن و در نهایت درگیری چندین ارگان بدن مثل سیستم گوارشی، ادراری و تنفسی می شود که اگر تحت درمان مناسب قرار نگیرد، ممکن است جان خود را از دست دهند. احتمال فوت بیمار در فاز حاد بیماری بین 10 تا 40 درصد است.

وی با بیان اینکه بیشترین موارد ابتلا به بیماری CCHF را در انتهای فصل بهار و تابستان مشاهده می کنیم، ادامه داد: در سال 1398 تعداد 119 مورد مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند که 11 نفر به علت ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین از ابتدای سال جاری تا کنون 38 نفر مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شناسایی کردیم که از این تعداد متاسفانه 5 نفر جان خود را از دست دادند.

این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اجتناب از خرید گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند، نسبت به محل ذبح دام هشدار داد و افزود: ذبح دام حتما باید در کشتارگاه های مجاز با حضور دامپزشکان انجام شود تا با در نظر دریافت شرایط بهداشتی از احتمال انتقال بیماری از دام به انسان جلوگیری شود. ذبح دام در منزل یا معابر سبب جاری شدن خون آبه ها، آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری های منقله از دام به انسان می شود. نگهداری گوشت دام ذبح شده به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد در یخچال امری بسیار مهم است. البته توصیه می کنیم جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از 48 ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند.

دور زمین

دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 8 مرداد 1400 بروزرسانی: 8 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 105839

به "جدیدترین آمار ابتلا و فوت ناشی از تب کریمه کنگو ، علائم و نشانه های بیماری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جدیدترین آمار ابتلا و فوت ناشی از تب کریمه کنگو ، علائم و نشانه های بیماری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید