بوئینگ در حال ایجاد 10 مرحله اصلی برای ماموریت های بازگشت به ماه

به گزارش مجله سرگرمی، ساخت 10 مرحله اصلی(Core Stage)موشک سیستم پرتاب فضایی(SLS) ناسا طی قراردادی به عهده شرکت بوئینگ قرار گرفت.

بوئینگ در حال ایجاد 10 مرحله اصلی برای ماموریت های بازگشت به ماه

به گزارش خبرنگاران و به نقل از گیزمگ، این توافقنامه همچنین شامل ایجاد حداکثر هشت Exploration Upper Stages برای سه ماموریت آرتمیس است و همچنین گزینه ای برای 10 مرحله اصلی دیگر وجود دارد.

قرارداد جدید امروز به این معنی است که ماموریت های آرتمیس ناسا تا پایان دهه آینده مجهز به تقویت کننده خواهند شد. بنابر برنامه ریزی ها این برنامه شامل مرحله بعدی ماموریت های آمریکا برای فرود آمدن بر ماه، ساخت پایگاه در فضای عمیق و حتی مقدمات اولین ماموریت سفر به مریخ است.

بوئینگ پیمانکار اصلی برای ساخت مرحله اصلی، اویونیک و مراحل بالایی(upper stages) سیستم پرتاب فضایی ناسا است.

اصطلاح اویونیک یا الکترونیک هوانوردی(Avionics) یک تکواژ مرکب است که از ترکیب دو کلمه(Aviation و Electronics) ایجاد شده و معمولا اشاره به تجهیزات الکترونیکی هواپیما، ماهواره و فضاپیما مانند نمایشگرها، کامپیوترها، حسگرها، عملگرها و فرستنده-گیرنده های آن ها دارد.

اولین مرحله از مرحله اصلی توسط بوئینگ در کارخانه مونتاژ میشو(MAF یاMichoud Assembly Facility) ناسا در نیواورلئان همراه با مرحله اصلی دوم ساخته و آزمایش شده است.

هنگامی که سیستم پرتاب فضایی به بهره برداری برسد می تواند فضاپیمای سرنشین دار اوریون 27 تنی را به مدار انتقال دهد و همچنین می تواند فضاپیماهایی با وزن 130 تن (معادل 22 فیل) را در مدار نزدیک زمین قرار دهد. طول این مرحله هسته ای 64.6 متر و قطر آن 8.4 متر است و مرحله هسته ای شامل چهار موتور موشک RS-25 با سوخت مایع است که هیدروژن مایع و اکسیژن مایع را می سوزانند و 2.2 میلیون پوند نیروی رانش را برای کل توان خروجی، تولید می کنند که برابر با 12 سد هوور است.

جان شانون(John Shannon) معاون بوئینگ و مدیر برنامه سیستم پرتاب فضایی گفت: بوئینگ فناوری های ساخت پیشرفته ای را برای طراحی، آزمایش و تولید مراحل اصلی به کار گرفته است که باعث می شود ایجاد مرحله اصلی و توسعه مرحله بالاتر سریع تر، کارآمدتر و ایمن تر شود.

از زمان نخستین فرود انسان بر ماه توسط ماموریت آپولو11 در سال 1969 تاکنون بشر نتوانسته بر روی ماه بار دیگر قدم بگذارد اما با ساخت این موشک ایالات متحده بار دیگر خواهد توانست این کار را انجام دهد چرا که توسط این موشک پرقدرت می تواند فضاپیمای اوریون(Orion) را به سمت ماه بفرستد.

ناسا و ایالات متحده تاکنون میلیاردها دلار برای این سفر سرمایه گذاری کرده اند. موشک سیستم پرتاب فضایی(SLS) که پیش از این انتظار می رفت در سال 2017 به پرواز دربیاید تاکنون با چندین تأخیر روبرو شده است.

آژانس فضایی آمریکا در حال حاضر حداقل 12 میلیارد دلار برای توسعه این موشک که قوی ترین موشک دنیا خواهد بود خرج کرده است. به گفته ناسا این موشک می تواند به هر مقصد دلخواه در سراسر منظومه شمسی سفر کند. همچنین گفته می شود توسعه فضاپیمای اوریون(Orion) که بر SLS سوار خواهد شد و فضانوردان را به ماه خواهد برد، صدها میلیون دلار بیش از هزینه مورد انتظار خود هزینه تراشیده است.

چندی پیش نیز ناسا ویدویی منتشر کرد که طی آن افراد می توانستند تلاش این سازمان برای آزمایش موتورهای فضاپیمای اوریون(Orion spacecraft) را که در مأموریت برنامه ریزی شده آرتمیس در سال 2024 نقش مهمی را ایفا خواهند کرد، مشاهده کنند.

این طور که معین است برنامه سازمان فضایی آمریکا(ناسا) برای بازگشت به ماه موسوم به آرتمیس(Artemis) در حال پیشرفت است و ناسا نیز اکنون آزمایش هایی را برای مشاهده نحوه عملکرد موتورهای کپسول اوریون در سفر بدون سرنشین به ماه انجام داده است.

تحت شرایط ایده آل موشک سیستم پرتاب فضایی ناسا که فضانوردان و تجهیزات آنها را حمل می کند، کپسول اوریون را در مدار اطراف ماه قرار می دهد.

این فضاپیما مانند فضاپیمای آپولو از یک کپسول حامل فضانوردان تشکیل شده است که می تواند به فضای ماورای زمین به اکتشاف در سیارات دیگر و همچنین سیارک ها بپردازد و پس از آن به وسیله چتر نجات در اقیانوس فرود آید و به زمین بازشود.

کپسول اوریون که در لغت به معنی شکارچی است، جدیدترین فضاپیمای سازمان فضایی ناسا برای حمل انسان به فضا و اکتشافات دور دست از جمله سیاره مریخ است.

دور زمین

دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 مرداد 1400 بروزرسانی: 8 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 53204

به "بوئینگ در حال ایجاد 10 مرحله اصلی برای ماموریت های بازگشت به ماه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بوئینگ در حال ایجاد 10 مرحله اصلی برای ماموریت های بازگشت به ماه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید